portada

LA MONTAÑA MÁGICA

2020. Documental.


Una producció d'Acteon en coproducció amb Jolefilm

A la manera dels personatges de la novel·la de Thomas Mann que dóna títol a la pel·lícula, en l'estrany temps suspès de el confinament sanitari d'aquests dies, vint persones tancades a casa reflexionen sobre les seves vides, sobre la societat en què viuen, sobre les mutacions de l'món i del seu entorn, sobre els seus anhels: obrers, cuidadores, professors, empresaris, filòsofs, estudiants, jubilats ... amics i veïns; alguns mantenien relacions de treball. Aquests vincles també són material visual i parlada de la pel·lícula, i tenyeixen les reflexions de la concreta humanitat: la societat de la segona dècada de segle XXI.

"La Muntanya Màgica" és un fresc de les tensions que travessen Europa en l'actualitat. És compost per rodatges realitzats amb càmeres i mòbils pels propis participants - que accepten posar-se en la posició de "realitzadors" i "operadors de càmera", i seguiu les indicacions de el director, Claudio Zulian. Les imatges són el resultat d'un pacífic treball de posada en forma, a través de llargs diàlegs sobre les intencions, les possibilitats, el moment just dels rodatges. En aquest estrany període no es podria fer d'una altra manera. No obstant això, hi ha un gran avantatge en aquest sistema de treball: s'aconsegueix una intimitat amb les persones que cap equip de rodatge arribaran assolir.

"La Muntanya Màgica" és una pel·lícula sobre els dubtes, els temors i les esperances d'un grup de ciutadans en una dècada que acaba de començar d'una manera dramàtica.


Pressbook: https://nonacimosrefugiadosfilm.wordpress.com/ 

  • portada

NO NACIMOS REFUGIADOS nueva película documental de Claudio Zulian

Enlace Trailer